Суперинтелигентен софтуер в реално време ще следи и управлява целия трафик

...
Суперинтелигентен софтуер в реално време ще следи и управлява целия трафик
Коментари Харесай

Димитър Николов: Нов обход ще даде повече перспективи за „Меден рудник“, ще има модерен полигон и картинг писта по пътя за Лъка

Суперинтелигентен програмен продукт в реално време ще следи и ръководи целия трафик в Бургас, ще подкрепя пропускливостта и комфорта на придвижване

“2500 автомобила излизат на час всяка заран от ж.к. „ Меден рудник “, които вечер се връщат назад. Само през последната година колите в жилищния комплекс са се нараснали с хиляди. Трафикът по това държавно трасе би трябвало да бъде омекотен с нов обход на „ Меден рудник “. Това съобщи кметът на Бургас и претендент за нов мандат Димитър Николов, в чиято стратегия за идващите четири години са планувани благоприятни условия за улеснение на придвижването в този основен регион.

„ Парцеларният проект и техническият план за обхода към този момент са готови от Община Бургас. Тече съгласуването с екоминистерството за екологичната оценка. До месец ще предадем плана на страната. Очаквам поддръжка, с цел да се реши този наболял проблем.  Паралелно с това се работи по Южния обход, две кръгови кръстовища на бул. „ Захарий Стоянов “, както и по ремонт на ул. „ Търговска “ – някогашна „ Комлушка равнина “. Южният обход ще обезпечава директна връзка от ул. „ А. Г. Коджакафалията “ с основния път Бургас-Созопол в двете направления. Ще минава през водната повърхност и ще излиза до бензиностанция „ Лукойл “, уточни Николов. 

Новите две кръгови кръстовища ще са в посока квартал Горно Езерово и на входа на „ Меден рудник “. 
 Проект за етажен паркинг, който ще улесни паркирането в града
„ Чакаме „ Овергаз “ да постави тръбите за газ, да стартира ремонт на основната улица в Южната зона – ул. „ Търговска “. Голямата опция за „ Меден рудник “ е до 1 година да има газ. “, добави той. 

Предстои цялостно възобновяване на полигона по пътя за село Лъка. Той ще бъде изменен по този начин, че да дава благоприятни условия както за образование по безвредно шофиране, по този начин и за спорт. „ Полигонът ще бъде наличен за бургазлии от всички възрасти, ще се организират курсове за безвредно ръководство, като приоритет ще са младите водачи. Там ще бъде построена и картинг писта и площадка за образование по сигурност на придвижването. Пистата ще бъде подобаваща както за картинг, по този начин и за образователно маневриране и кормуване от начинаещи водачи. Така ловко ще се съчетават професионалната и качествена подготовка с адреналина в следена среда. 
 Така ще наподобява полигонът на пътя за с. Лъка. Непосредствено до него ще е картинг пистата
Ще продължи реконструкцията на бул. „ Одрин “, незабавно след изборите там ще влезе строителна техника. Предвидена е и реорганизация на ул. „ Крайзерена “, в сектора от надлеза над Товарна гара до СОМАТ. Този план е обвързван и с построяването на втори стадий от Северния обход.

Ще бъдат издигнати два етажни паркинга. Единият ще бъде на ул. „ Гурко “, а другият – до новата Детска болница, където се планува да има над 100 места за коли и мотоциклети. 

В самото сърце на Бургас ще бъдат завършени улици на бургаските поети. „ Вече монтирахме измежду паветата плочи с имена на поети. По този метод всички остарели улици в ядрото на Бургас ще бъдат реконструирани. Ще има и по-качествено видеонаблюдение “, сподели Димитър Николов. 
 И Бургас най-сетне ще може да се похвали с картин, освен това - с най-модерния у нас
Той е планувал серия от задания и ограничения за сигурността по улиците. „ Най-важна е сигурността на хората. Предвидил съм серия от ограничения, с цел да създадем града ни по-сигурно място за живеене, тъй като не желая повече вести за починали хора по улиците “, счита той.

До момента са осъвременени 31 от общо 52 светофара в града. „ Амбицията ми е този план идната година да е затворен със суперинтелигентен програмен продукт, който в действително време ще следи и ръководи целия трафик, ще подкрепя пропускливостта и комфорта на придвижване в Бургас “, добави Николов.

Повече за сполучливите планове в програмата на Димитър Николов може да видите на. 
 Обходът на жк " Меден рудник " е дълго чакана фантазия. Благодарение на него трафикът от и за най-големия жилищен комплекс ще бъде облекчен

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР